Επιτραπέζια Δούρειος

 Επιτραπέζια Δούρειος

 

 Επιτραπέζια Δούρειος – Η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Δούρειος ήταν μία από τις παλιές Ελληνικές εταιρείες κατασκευής επιτραπεζίων παιχνιδιών που μεσουράνησε την δεκετία του 80.Τα επιτραπέζια τσέπης ήταν κάτα κύριο λόγω το αντεικίμενό της.

Η εταιρεία πρόλαβε όμως όπως προαναφέραμε την δεκαετία του 80 να γράψει την δική της ιστορία στο χώρο του επιτραπέζιου παιχνιδιού στην Ελλάδα.Σχέδον όλοι μας είχαμε κάποιο απο την σειρά ‘επιτραπέζια τσέπης’ όταν είμασταν παιδιά.

doureios

Επιτραπέζια Δούρειος – Οι τίτλοι της εταιρείας αποτελούνταν κυρίως από κλασσικά παιχνίδια όπως η Ναυμαχία, Πολιορκία, Κλέφτες και Αστυνόμοι, Tangram και Egyptian Halma.Αυτό που κυρίως τα έκανε αγαπητά στις μικρές ηλικίες ήταν η συσκευασία τους η οπόια ήταν μικρή και μεταφέρονταν πολύ εύκολα από τα παιδιά.

Ηταν Επιτραπέζια Παιχνίδια τα οποία ήταν προσιτά στην τιμή αλλά ήταν και πολύ εύκολο να τα βρείς σε αρκετά καταστήματα.

 

Εκτός από τα παιχνίδια τσέπης η εταιρεία είχε και επιτραπέζια παιχνίδια σε μεγαλύτερο μέγεθος και σαφώς με πιο δυσκολότερους κανόνες.Η Σαλαμάνδρα της Φωτιάς,Το Μπλε Φυλαχτό και Οι Τρείς Μάγοι ήταν μερικά από αυτά.

 

Το εργοστάσιο της εταιρείας Δούρειος βρισκόταν κάπου στην Νέα Ιωνία, στην δεκαετία του 90 όμως καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς  λόγω πυρκαγιάς.

Doureios

 

Σώζεται ακόμα όμως σε αυτό, το λογότυπο της εταιρείας αλλά και κάποια από τα Επιτραπέζια Δούρειος στην βιβλιοθήκη μας να μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια.

 

 

email

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>