Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε? – Η Πρόταση της Εβδομάδας

Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε?

Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε?

 

Το Boardgames.gr καθιερώνει μία καινούργια εβδομαδιαία στήλη με όνομα  “Η Πρόταση της Εβδομάδας“.Μέσα από αυτήν την στήλη θα γίνεται μία μικρή παρουσίαση ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού καθώς και τα οφέλη που προσφέρει στα παιδιά σύμφωνα με τους μηχανισμούς του.

 

Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε? .Ρίξτε μία γρήγορη ματιά,γιατί κάτι είναι διαφορετικό.Από τις ανοιχτές κάρτες μία έχει αλλάξει,με αποτέλεσμα η εικόνα της να είναι λίγο διαφορετική.Ποια είναι όμως?Άναψαν τα φώτα στο σπίτι?Το αγόρι φόρεσε το καπέλο του ανάποδα?Αν βρείτε την διαφορά πιο γρήγορα απ’όλους,προσθέτετε μία από τις κάρτες σας στο τραπέζι.Όποιος ξεφορτωθεί όλες τις κάρτες του πρώτος είναι ο νικητής!

Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε?

Παίκτες: 2-6

Ηλικία: 4+

Διάρκεια: 10 λεπτά

Περιεχόμενα: 32 κάρτες και οι κανόνες

Δημιουργός: Haim Shafir

Κανόνες Παιχνιδιού

Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε? .Κάθε κάρτα περιέχει στις δύο πλευρες της την ίδια σχεδόν εικόνα.Το λουλούδι μπορεί να είναι ανθισμένο,μπορεί και όχι.Ο ήλιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τα σύννεφο,μπορεί και από πάνω του.

Κατά την διάρκεια μία παρτίδας του παιχνιδιού Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε? ένας πάικτης γυρίζει ανάποδα μία από τις κάρτες που βρίσκονται στο τραπέζι και οι υπόλοιποι παίκτες προσπαθούν να καταλάβουν ποια είναι αυτή η κάρτα.Όποιος την βρει πρώτος τοποθετεί μία από τις κάρτες που έχει στο χέρι του στο τραπέζι.Όποιος ξεφορτωθεί όλες του τις κάρτες είναι ο νικητής.

Ανάλογα με το πόσοι παίζουν το επιτραπέζιο Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε? κάθε παίκτης παίρνει έναν αριθμό από κάρτες,τις οποίες τις τοποθετεί σε μία στοίβα μπροστά του.

  • 2 παίκτες – 6 κάρτες
  • 3 παίκτες – 6 κάρτες
  • 4 παίκτες – 5 κάρτες
  • 5 παίκτες – 4 κάρτες
  • 6 παίκτες – 4 κάρτες

Στην συνέχεια στο Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε? τοποθετούνται 5 κάρτες στο κέντρο του τραπεζιού.Δεν έχει σημασία ποια πλευρά τους είναι ανοιχτή.Οι υπόλοιπες κάρτες δεν χρειάζονται και επιστρέφουν στο κουτί.

Ξεκινάει ο πρώτος παίκτης ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν τα μάτια τους κλειστά,ο πρώτος πάικτης επιλέγει μία κάρτα και την γυρίζει από την άλλη πλευρά.Αμέσως μετά φωνάζει Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε? .Οι υπόλοιποι παίκτες ανοίγουν ταυτόχρονα τα μάτια τους και προσπαθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται να βρουν την κάρτα που γύρισε ανάποδα.Κάθε παίκτης έχει μία ευκαιρία!

Όποιος βρει την σωστή κάρτα πρώτος,προσθέτει μία από τις κάρτες του στο κέντρο του τραπεζιού και θα είναι ο επόμενος παίκτης που θα αναποδογυρίσει μία από τις κάρτες.Αν κανένας παίκτης δε βρει την σωστή κάρτα,ο παίκτης που τη γύρισε προσθέτει στο κέντρο μία από τις δικές του και θα είναι πάλι αυτός που θα γυρίσει μία από τις κάρτες.

Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε?

Η άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε?

Παράδειγμα: H Γεωργία ξεκινάει και γυρίζει την κάρτα με το ξυπνητήρι.Ο Κώστας ήταν ο πρώτος που παρατήρησε οτι η ώρα άλλαξε στο ξυπνητήρι,οπότε τοποθετεί μία από τις κάρτες του στο κέντρο του τραπεζιού και θα είναι αυτός που θα γυρίσει την επόμενη κάρτα.

Τέλος του Παιχνιδιού

Το Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε? τελειώνει μόλις ένας παίκτης τοποθετήσει και την τελευταία κάρτα του στο κέντρο του τραπεζιού.Ο παίκτης αυτός είναι ο νικητής!

 

Μόνο με 2 παίκτες.Κανένα Πρόβλημα!

Αν παίζουν μόνο δύο παίκτες είναι φυσικό να μην παίζει ρόλο η ταχύτητα,άλλα μόνο η παρατηρητικότητα!Όλοι οι κανόνες παραμένουν οι ίδιοι

Συμβουλή για γονείς: Παίζοντας με πολύ μικρά παιδιά.

Ακόμα και πολύ μικρά παιδιά μπορούν να παίξουν το επιτραπέζιο παιχνίδι Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε? με πολύ ενθουσιασμό.Όμως είναι προτιμότερο να μειώσετε τον αριθμό των καρτών και να ενθαρρύνετε το παιδί σας να περιγράψει την διαφορά με μία μικρή φρασούλα “Το φανάρι έγινε κόκκινο”, “ο σκύλος κοιμήθηκε”, “το μυρμήγκι σκαρφάλωσε πάνω στο μανιτάρι”.Αυτές οι φρασούλες θα βοηθήσουν το παιδί να απομημονεύσει τις διαφορές και να τις βρίσκει πιο εύκολα.

Σύνοψη

Το επιτραπέζιο Η Άλλη Πλευρά! Τι άλλαξε είναι ένα έξυπνο παιχνίδι παρατηρητικότητας,μνήμης και ταχύτητας που κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον των παιδιών όλων των ηλικιών. Είναι σίγουρο πως θα αγαπηθεί και από τους γονείς που θέλουν να περάσουν ευχάριστες στιγμές παίζοντας με τα παιδιά τους.

 

email

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>